ads ads
ورود کاربران

نام کاربری :

رمز عبور :

مرا به خاطر بسپار
فایل های مرتبط
کاربران آنلاین

وضعيت آنلاين ها :
ميهمان :
    10 نفر
اعضا :
    0 نفر
مجموع :
    10 نفر
آمار بازديد :
بازدید های امروز :
    711
تعداد کل بازدید ها :
    24898794
گزارشات سایت

فايل هاي رايگان:
    105 فايل
فایل های غیر رایگان :
    4,490 فايل
فایل های ويژه:
    220 فايل
مجموع كاربران ويژه :
    0 كاربر
مجموع کاربران عادي :
    2,244 كاربر
مقاله آشنایی با صنعت سوراخکاری
screenshot
دسته بندي : پروژه و مقاله
حجم فایل : 528.2 كيلوبايت
فرمت فايل هاي فشرده : word
تعداد صفحات : 92 صفحه
تعداد بازدید : 977 مرتبه


قیمت: 7,800 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.
امتیاز : 6

فروشنده ی فایل

rayan1392
سایر فایل ها
توضیحات :

این فایل دارای فرمت  word  می باشد.

 

موضوع: مقاله آشنایی با صنعت سوراخکاری

 

 

فهرست:

تقسيم بندي سوراخكاري در فرآيند صنعتي

صنعت سوراخكاري

تعریف جیگ

انواع جیگها

تعريف فیکسچرها

انواع فیکسچرها

شرح شابلونهای سوراخکاری

براده های طویل درسوراخکاری

آشنايي با مسائل مربوط به ماشينهاي سوراخكاري و ايمني كارگاه

روند رو به رشد ساخت و تولید میکرونی لیزر و EDMسوراخكاري

ماشينكاري

شبيه سازي فرآيند سوراخكاري مركزي براي تعيين تنشهاي پسماند در صفحات فلزي،صفحات ارتوتروپيک و کامپوزيتي چند لايه

تعيين ضرايب تطابق روش سوراخكاري مركزي در كامپوزيتهاي ناهمسانگرد به روش حلدقيق

ایجاد سوراخ های بزرگ با استفاده از سنتر ماشین های گلوییISO40

ماشین مته ستونی MS32B

آشنايي با قطعات فلزي و سوراخكاري فلزات

دستگاه دریل ستونی

چکیده ای از دستگاه دریل ومسائل مربوط به آن

سوراخكاري سنگ ها با مته حفاري

معرفي ميخ پرچ فولادي(پرچ كور)

برش و سوراخكاري بردهاي الكترونيكي با استفاده از ليزر

معرفس دستگاه دریلCNC مخصوص سوراخکاریTube Sheet

سوراخكاري اتصالات لوله ها با فلنج GRP

معرفي فلنج آداپتور PN10/16- رابط ( كانكتور ) PN10/16

سوراخکاری اصطکاکی جهت قلاویز کاری روی ورق

جيگ و فيكسچرهاي ماشينهاي كنترل عدديكامپيوتري(CNC)

بررسی شکل و جنس ابزار هایبرش قبل از سوراخكاري

 

مولتی اسپیندل(Multi Spindle) چيست؟ 

 

تقسيم بندي سوراخكاري در فرآيند صنعتي

فرآيندهاي كار گرم:

به تغيير شكل مومسان فلزات در بالاي تراز دماي تبلور مجدد گويند.اين دماي تبلور مجدد در فلزات مختلف متفاوت است . يعني دمايي كه  براي فلزي كار گرم محسوب ميشود ممكن است براي فلزات ديگر كار نيمه گرم يا سرد باشد.عمده فرآيند هاي كار گرم بصورت زير است:

نورد

حديده كاري

آهنگري

جوش لوله

كشيدن( گرم)

سوراخكاري

شكل دادن چرخشي ( در حالت گرم)

فرآيندهاي كار سرد :

تغيير شكل مومسان فلزات در دماهاي پائين تر از تبلور مجدد را گويند كه اين دما معمولاً دماي اتاق است .كار سرد داراي امتيازات توليدي گوناگوني است . ضمن اينكه اين فرآيندها اخيراً توسعه  داده شده اند . امتيازات كار سرد را ميتوان بصورت زير خلاصه كرد :
استحكام و خواص سايشي بيشتر

بدست آمدن سطح پرداخت شده بهتر

بدست آوردن قطعات با دقت بالا از نظر ابعاد

عدم نياز به دما و گرم كردن و ...

اين روش معايبي نيز دارد كه از جمله ميتوان به : نياز به تجهيزات قوي و نيروي زياد جهت ايجاد تغيير شكل ، شكل پذيري كمتر و احتمال آسيب رساندن به خواص جهتي و نياز به تميز كاري سطع قطعات فلزي اشاره كرد.

مي توان روشهاي كار سرد را به 4 دسته كلي بصورت زير تقسيم كرد:

خم كردن

فشردن

كشيدن

 بريدن

خم كردن مانند : خم كدن ورق ، درز بندي، صافكاري، فشردن مانند : آهنگري قرار ، نورد ، حديده كاري ، سكه زني،كوبيدن و... كشيدن مانند : چرخاندن ، برجسته كاري ، كشيدن سيم و لوله و بريدن شامل : پرداخت لبه، بريدن با قالهاي نر و ماده ع قطع كردن و قطع زائده ها نوشت .

صنعت سوراخكاري

صنعت طراحی قید وبست ها (جیگ وفیکسچرها) را می توان شاخه بزرگی از صنایعی دانست که عامل تامین نیازهای صنعتی جوامع امروزی می باشند. صنعت قید وبست ها نقش ارزنده ای را در سازندگی وتولیدات صنعتی دارند. البته بر استادان ذیصلاح ودست اندرکاران صنعت پوشیده نیست که برای تولید بیشتر محصولات جهت نیل به پیشرفت اقتصادی ودرنهایت خود کفایی در خصوص صنعت نیاز به سیستم هایی می باشد تادر تسریع وبالا بردن کیفیت تولید نقش موثری داشته باشند. لذا آموزش طراحی وکار با جیگ وفیکسچرها چه به صورت تخصصی در دانشگاهها ومراکز آموزش عالی و چه به صورت استفاده از کتابها در سطح کارخانجات ومراکز صنعتی اجتناب نا پذیر می نماید

تعریف جیگ :

یک جیگ دستگاه مخصوصی است که قطعه کار را می گیرد یا نگه می دارد یا روی یک قسمت ماشین کاری شده قرار می گیرد. جیگ یک ابزار تولید می باشد که نه تنها قطعه کار را تعیین محل می کند ونگه میدارد  همچنین ابزار برش را برای انجام کار راهنمایی می کند. جیگ ها معمو لا" با بوشهای سوراخکاری فولادی برای راهنمایی مته ها یا دیگر ابزار برش به کار می روند. به عنوان یک اصل جیگ های کوچک بر روی میز بسته نمی شوند هر چند اگر سوراخها بزرگتر از 4/1 اینچ باشند. معمولا" لازم است که جیگ در یک آشیانه قرار گیرد یا به طور محکمی به میز وصل گردد.

تعریف فیکسچر:

یک فیکسچر ابزار تولیدی است که برای تعیین محل ونگهداشتن یک یاچند قطعه کار به کار میرود به طوریکه عملیات لازم بتوانند انجام شوند. یک فیکسچر باید به طرز محکمی به میز ماشین متصل گردد. از آنجایی که فیکسچرها بیشتر روی ماشینهای فرز کاری مورد استفاده قرار می گیرند لازم است طوری طراحی شوند که برای عملیات مختلف مناسب باشند. هدف اصلی از کاربرد فیکسچر تعیین محل کردن قطعه کار به طور سریع ودرست –نگهداری آن به طرز خوبی ومحکم گرفتن آن می باشد. فیکسچرها در طرحهای مختلفی از ساده یا پیچیده برای کارهای مختلف وبا در نظر گرفتن تعداد تولید ساخته شده اند. به عنوان قطعات نگهدارنده فیکسچرها به ساده کردن عملیات فلزی باوسایل مخصوص روی تمام ماشینهای استاندارد کمک می کند. در ذیل موارد زیادی که ممکن است به فیکسچر احتیاج داشته باشد نوشته شده است :

مونتاژ –خم کاری –سوراخکاری داخلی –پرداخت کاری –صیقل کاری- سنگ کاری –بازرسی صیقل وپرداخت بلبرینگها و یاتاقانها –فرز کاری –رنده کاری –قلاویز کاری –تراشکاری و جوشکاری و...

فرق بین جیگ وفیکسچر :

درواقع فرق گذاشتن قاطع بین این دو وسیله مشکل است ولی به طور کلی می توان گفت که جیگ هدایت کننده مته برای عملیات سوراخکاری می باشد در حالیکه فیکسچر خود به ماشینی که عمل برش را انجام می دهد محکم بسته شده و بدون تیغه عمل برش را انجام میدهد. فیکسچرها اغلب برای سرعت عمل در ماشینهای فرز وهمچنین انواع ماشینهای صفحه تراش استفاده می شود. در بعضی مواقع به خصوص از جیگ و فیکسچربه طور مرکب برای تهیه قطعات مشکلتر که طراحی آن ایجاب می کند استفاده می شوند.

مقاومت بدن انسان در مقابل برق :

بدن انسان داراي ساختمان فيزيولوژيكي مخصوصي است كه كمابيش هادي جريان برق ميباشد لذا بدن انسان داراي مقاومتي است و زماني انسان دچار برق گرفتگي ميشود كه دو نقطه از بدن انسان با دو نقطه از يك سيم الكتريكي كه در ولتاژهاي مختلف ميباشد تماس حاصل نموده و در اثر اين تماس و اختلاف ولتاژ جريان الكتريكي بين اين دو نقطه برقرار گردد .مقاومت بدن افراد مختلف با هم فرق ميكند . همچنين مقاومت مسير عبور جريان در قسمت هاي مختلف بدن متفاوت است . ولي چيزي كه كاملا مشخص است پوست و استخوان ، چربي و غضروف نسبت به عضلات و خون مقاومت بيشتري را در مقابل عبور جريان برق نشان ميدهند و بزرگترين مقاومت بدن در قشر پوست كه فاقد عصب و رگهاي خوني است . به همين دليل در ابتدا برق گرفتگي ، كه پوست محل ورود و خروج جريان سالم است جريان عبوري كمتر است و لي بعد از مدت كمي كه لايه پوست از بين ميرود جريان عبوري با توجه به پايين آمدن مقاومت بدن بيشتر ميشود . در محيطهاي گرم و مرطوب كه معمولا با عرق كردن همراه است مقاومت الكتريكي پوست خيلي كم ميشود و برق گرفتگي شديدتر خواهد بود .بطور كلي عوامل زير باعث تغيير مقاومت بدن انسان ميشوند :

1- ضخامت پوست

2- وضع رطوبت پوست ، درجه حرارت و مقدار نمك پوست

3- سطح تماس پوست به قسمت برقدار

4- شدت جريان الكتريكي

5- مسير عبور جريان

6- مدت عبور جريان

7- نوع جريان الكتريكي و فركانس

وضع روحي شخص نيز ممكن است در تغيير مقاومت موثر باشد ، خنده زياد ، هيجانات و ‌ گريه مقاومت بدن را كمتر از حالت آرام مي نمايد .

مقدار جريان خطرناك براي برق صنعتي 50 تا 60 هرتز ، 25 ميلي آمپر تعيين گرديده است .

عوارض ناشي از برق گرفتگي :

1- اختلالات قلبي

2- اختلالات و ضايعات عصبي

3- اختلالات حسي

4- سوختگي در اثر برق گرفتگي

لازم به توضيح است كه عوارض فوق الذكر باعث بوجود آمدن امراضي از قبيل :

1- دريچه قلب گشاد ميشود و همچنين باعث انبساط قلب و لخته شدن خون ميگردد.

2- اختلال مشاعر و هذيان گويي ، سردرد عصبي و از دست دادن حافظه

3- كور و كر شدن شخص برق گرفته

4- سوختگي بدن مخصوصا جايي كه در تماس مستقيم با برق قرار گرفته است .

خصوصيات خطرناك نيروي برق :

برق گرفتگي ميتواند در سه حالت باعث كشته شدن شخص شود .

1- به دليل تماس مستقيم شخص با جريان الكتريكي باعث ايجاد اثر مستقيم بر قلب و دستگاه تنفس ميگردد.

2- با توجه به شدت جريان الكتريكي باعث ميشود شخصي كه دچار برق گرفتگي ميشود ، پرت شده و در صورتيكه شخص بر روي ارتفاع بلند باشد باعث افتادن وي و نهايتا موجب هاكت وي ميشود .

3- به دليل تماس سيم با بدن ، شخص دچار سوختگي و جراحت ميشود

چگونگي و حالات برق گرفتگي :‌

1- تماس بدن با هر دو سيم فاز و نول

2- تماس يك فاز و يك نقطه با بدن و يا زمين

3- تماس بدن با دستگاهي كه جريان فاز به آن متصل است .

نكات ايمني مربوط به سيستم برق :

1- وسايل و ادوات برقي بايد داراي حفاظ بوده و طوري ساخته و نصب و بكار برده شود كه خطر برق گرفتگي نداشته باشد.

2- نصب و امتحان و يا تنظيم وسايل و ادوات الكتريكي بايد فقط توسط اشخاصي كه صلاحيت فني آنها محرض باشد انجام گيرد و متخصص قبل از شروع بكار آنرا مورد آزمايش قرار دهد .

3- پوشش ها و زره كابل هاي برق و لوله ها و بست ها و متعلقات و همچنين حفاظها و ساير قسمتهاي فلزي وسايل برقي كه مستقيما تحت فشار برق نيستند براي جلوگيري از بروز خطر احتمالي بايد مجهز به سيستم اتصال به زمين موثر گردند ، اين سيستم به سيستم Eartingموسوم است .

4- سيم هاي اتصال به زمين بايد داراي ضخامت كافي و در نتيجه مقاومت كم باشند يا بتوانند حداكثر جريان احتمالي كه در اثر از بين رفتن و يا خراب شدن عايق بوجود مي آيد استقامت داشته باشند . ضمنا بايد در مدار جريان وسايل پيش بيني شود كه در صورت پيدا شدن نقصي كه موجب اتصال جريان برق به زمين گردد تمام مدار يا قسمت معيوب آنرا قطع كند .

5- در نقاطي كه احتمال صدمه به سيمهاي اتصال زمين ميرود بايستي يه وسيله مكانيكي آنها را محافظت نمود.

6- در مدت تعمير شبكه برق بايد آنرا بوسيله كليد از منبع جريان قطع ، و به زمين متصل نمود.سيمها و كابلهاي برق بايد داراي روپوش عايق مناسب با فشار الكتريسيته و ساير شرايط بوده و روي اصول فني نصب و حتي الامكان در لوله يا كانال قرار گرفته باشد

روند رو به رشد ساخت و تولید میکرونیلیزر و EDMسوراخكاري

 بزرگترین حسن تمامی فرآیندهای EDMاین است که یک فرآیند ساختی غیر تماسی است. با این روش هیچ یک از تنشهای روشهای سنتی ایجاد نمی گردد و شما می توانید کارهایی را انجام دهید که با ابزارهای رایج امکان آن وجود ندارد.

آشنايي با قطعات فلزي و سوراخكاري فلزات

ماشین های خان کشی                                         

تعریف

خان کشی به عملیات براده برداریخاصی گفتهمی شود که به وسیله ابزارهای به نام تیغه ها یا سوزن های خان کشی که دارای دندانههای برندهمتوالی و با اندازه های در حال افزایشند اجرا شوند و ابزار تراش اجبارا از مسیرمعینی کهبرایش در نظر گرفته اند گذشته و با یک بار عبور قطعه کار ساختهشود

جنس ابزار هایخان کشی

جنس ابزارهای خان کشی را از بهترینفولادهایقابل ابکاری انتخاب می کنند و نیز امکان دارد برای این منظور از فولادهای تند بر وهمچنین کربور های سخت یا الماسه مانند کربور تنگستن استفادهکنند

معمولا پس از ان که تیغه های خانکشی راساختند می بایستی با روش مناسب اقدام به ابکاری انها کنند به نحوی که تغییر شکل هاینا مطلوبی در ان به وجود نیاید و برای افزایش دوامشان با قشر یا فیلم نازکی از فلزکرم که با عمل اب کرم کاری ان را بر روی ابزار می نشانند به این خواسته میرسند

اطلاعات فنی برای طراحی وساخت ابزارهای خان کشی

نوع و جنس ماده ای که قرار است خانکشیشود

اندازه و شکل مقطعی که لازم است خانکشیشود

کیفیت سطحمورد نظر

تلرانسمجاز

تعداد قطعه مورد نیاز

سختی ماده ای که قرار است خانکشیشود

نوع ماشینی که ابزار ساخته شده رابه کار میبرد

انواع ماشین های خانکشی

ماشین های خان کشیعمودی

ماشین های خان کشیافقی

مزایای خانکشی

سرعت تولید بسیار بالایدارد

در تولید انبوه مقرون به صرفهمیباشد

برای شکل مقطع سوزن های خان کشیمحدودیتچندانی وجود ندارد

کیفیت سطحبالای ایجاد میکند

معایب خانکشی

در تولید تکی محدودیتداریم

ساخت سوزن های خان کشی مشکل وگراناست

لازم است قبلا کار را با عمل متهکاری یاروش مناسب دیگر سوراخ کنند

در حین کار گرمای زیادی تولیدمیشود

 

 

منابع:

 

www.mechanic.com

 

www.sanaateirani.com

 

www.newsoftecnology.com

 

www.apple.com


نظرات کاربران :

نظری توسط کاربران ثبت نشده است.
شما هم می توانید در مورد این فایل نظر دهید.
کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این محصول در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این محصول دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.
کاربر گرامی چنانچه تمایل دارید، نقد یا نظر شما به نام خودتان در سایت ثبت شود، لطفاً لاگین نمایید.