ads ads
ورود کاربران

نام کاربری :

رمز عبور :

مرا به خاطر بسپار
فایل های مرتبط
کاربران آنلاین

وضعيت آنلاين ها :
ميهمان :
    12 نفر
اعضا :
    0 نفر
مجموع :
    12 نفر
آمار بازديد :
بازدید های امروز :
    857
تعداد کل بازدید ها :
    24898940
گزارشات سایت

فايل هاي رايگان:
    105 فايل
فایل های غیر رایگان :
    4,490 فايل
فایل های ويژه:
    220 فايل
مجموع كاربران ويژه :
    0 كاربر
مجموع کاربران عادي :
    2,244 كاربر
جوشکاری
screenshot
دسته بندي : پروژه و مقاله,فنی مهندسی,برق,متفرقه,متفرقه
حجم فایل : 92.31 كيلوبايت
فرمت فايل هاي فشرده : WORD
تعداد صفحات : 44 صفحه
تعداد بازدید : 537 مرتبه


قیمت: 5,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.
امتیاز : 12

فروشنده ی فایل

footbal
سایر فایل ها
توضیحات :

دانلود مقاله

مقاله آماده پرینت و قابل ویرایش می باشد. 

 

موضوع مقاله :     جوشکاری

 

=========================================================================

 

 
جوشکاری
 
 
 
تاریخچه جوشکاری
 
چون احتیاجات بشر ، اتصال و جوش در همه موارد را خواستاربوده است، لذا مثلاً از رومی‌های قدیم ، فردی به نام"پلینی" از لحیم به نامآرژانتاریم وترناریماستفاده می‌کرد که دارای مقداری مساویقلع وسرب بود وترنایمدارای دو قسمت سرب و یک قسمت قلع بود که هنوز هم با پرکنندگیمورد استفاده قرار می‌گیرند.
دقت وترکیباتشیمیایی و دستگاههای متداول طلاسازی از قدیم‌الایام در جواهرات با چسباندن ذراتریزطلا بر روی سطح آن با استفاده از مخلوطنمک ومس و صمغ آلی که با حرارت ، صمغ را کربونیزه نموده ، نمک مس را به مس احیاء می‌کنند وبا درست کردن آلیاژ طلا ، ذرات ریز طلا را جوش می‌دهند و تاریخچه ای به شرح زیردارند:
 
·         "برناندوز" روسی در 1886 ، قوس جوشکاری را مورد استفاده قرار داد.
 
·         "موسیان" در 1881 قوس کربنی را برای ذوبفلزات مورد استفاده قرار داد.
 
·         "اسلاویانوف" الکترودهای قابل مصرف را در جوشکاری بکار گرفت.
 
·         "ژول" در 1856 به فکر جوشکاری مقاومتی افتاد.
 
·         "لوشاتلیهدر 1895 لولهاکسی‌استیلن__ راکشف و معرفی کرد.
 
·         "الیهو تامسون" آمریکائی از جوشکاری مقاومتی در سال 7-1876 استفادهکرد.
 
 
 
 
 
چونعلم جوشکاریهمراه با گنج تخصصی بود، یعنی هر جوشکار ماهر در طی تاریخدرآمد زیادی داشت، سبب شد که اسرار خود را از یکدیگر مخفی نمایند. مثلاً هنوز هم درمورد لحیم آلومینیوم و آلیاژ ، آن را از یکدیگر مخفی نگه می‌دارند. در جریان جنگهایجهانی اول و دوم جوشکاری پیشرفت زیادی کرد. احتیاجات بشر به اتصالات مدرن –سبک– محکم و مقاوم در سالهای اخیر و مخصوصاً بیست سال اخیر ، سبب توسعه سریع این فنگردید و سرمایه‌گذاری‌های عظیم چه از طرف دولتها و چه صنایع نظامی و تخصصی در اینمورد اعمال گردید و مخصوصاً رقابت‌های انسانها درعلومهسته‌ای ( که فقط برای صلح باید باشد ) ، یکی دیگر از علل پیشرفت فوق سریع اینفن در چند ده سال اخیر شد که بهعلم جوشکاریتبدیل گردید.
 
 
 
گروههای مختلف جوشکاری
 
1.      لحیم کاری
 
2.      جوشکاری فشاری و پرسی
 
3.      جوشکاری ذوبی
 
4.      جوشکاری زرد
 
چون مواد و فلزات تشکیل‌دهنده و جوش‌دهنده و گیرنده ازلحاظ متالوژیکی بایستی دارای خصوصیات مناسب باشند، بنابراین جوشکاری از لحاظمتالوژیکی بایستی مورد توجه قرار گیرد که آیا قابلیتمتالوژی و فیزیکی جوشکاری دو قطعه مشخص است؟ پس از قابلیت متالوژی ، آیا قطعه ای را کهایجاد می‌کنیم، از لحاظ مکانیکی قابل کاربرد و سالم است؟
 
آیا می‌توانیمامکانات و وسائل برای نیازها و شرایط مخصوص این جوشکاری ، مثلاًگاز و دستگاه را ایجاد نمائیم و بر فرض ، ایجاد نیرو در درجه حرارت بالا یا ضربه زدن دردرجه حرارت پایین ممکن باشد؟ زیرا استانداردهای مکانیکی و مهندسی و صنعتی جوشکاریباید در تمام این موارد رعایت شود تا جوش بدون شکستگی و تخلخل و یا نفوذ سرباره وغیره انجام گیرد.
 
تکرار می‌شود در جوشکاری تخصصی و اصولاً تمام انواع جوش ،قابلیت جوش خوردن فلزات را باید دقیقاً دانست. در مورد مواد واسطه و الکترود و پودرجوش ، باید دقت کافی نمود. محیط لازم قبل و در حین جوشکاری و پس از جوشکاری رامثلاً در مورد چدن ، باید بوجود آورد.
 
گازهای دستگاههای مناسب و انتخابفلزات مناسب از لحاظ ذوب در کوره ذوب آهن و بعد در حین جوشکاری از لحاظ جلوگیری ازصدمه گاز - آتش و مشعل و برق و هوای محیط و وضعیت جسمانی و زندگی جوشکار ، خود نکاتاساسی دیگر هستند که مشکلات جوشکاری می‌باشند.
 
مشکلات و گرفتاریهای صنعت جوشکاری
 
جوشکاری در حقیقت ایجاد کارخانه ذوب آهنو فلزات در مساحتی حداکثر 2×2 متر و نقطه حساس جوشکاری چند سانتیمتر است، زیرا هماندرجه حرارت کارخانه ذوب آهن در محل جوشکاری در یک نقطه ایجاد می‌گردد. مسلم است کهچنین کار عظیمی احتیاج به ابتکار و تخصص و مواد و متخصص و وسائل مدرن دارد تا بتواناز این ذوب آهن چند سانتیمتری استفاده صحیح نمود.
 
شاید اضافه گوئی نباشد کهدر هیچیک از رشته‌های فنی تا این اندازه احتیاج به سرمایه‌گذاری و رعایت جوانب فنیو غیر فنی ضروری و لازم نباشد.
 
عوارض و سوانح ناشی از عوامل فیزیکی مربوط به جوشکاری
 
در موقع جوشکاری ،از عوامل فیزیکی مورد تاثیر یا حاصل از عمل جوشکاری ممکن است خطراتی متوجه جوشکارشود که در:
 
دسته اول:برق گرفتگی
 
دسته دوم:سوختگی
دسته سوم:ورود اجسام خارجی به داخل چشم
را می‌توان نام برد.
 
برق گرفتگی و عوارض حاصل از تاثیرات جریان برق
 
مسلم است اگر نقصی درسیم‌کشی وسائل برقی که برای جوشکاری با برق بکار می‌روند، وجود داشته باشد یاجوشکار نکات ایمنی لازم مربوط به برق را مراعات ننماید، خطر برق‌گرفتگی برای اووجود خواهد داشت و چنانچه جوشکار در ارتفاع مشغول جوشکاری باشد، مخاطرات حاصله ازسقوط و در نتیجهشوک - ضربه الکتریکینیز بر ضایعات حاصل از برق‌گرفتگیافزوده خواهد شد.
 
نشانه‌های حاد و فوری برق‌گرفتگی از مور مور شدن و یا شوکخفیف تا شوک شدید و قطع تنفس و متزلزل شدن ضربان قلب و عاقبت به مرگ منجر می‌شود. هنگامی که برق‌گرفتگی ، ایجاد شوک نماید و شخص در ارتفاع مشغول کار است، خطر سقوط وافتادن از ارتفاع روی زمین و روی وسایل و ماشین و غیره ، باعث پیدا شدن جراحات شدیدشده ، وضع مصدوم را وخیم خواهد ساخت. بنابراین پیشنهاد می‌شود حتی‌المقدور جوشکاریرا در سطح پایین انجام داد.
 
 
 
 
 
این فایل بصورت Word می باشد.
 
 

نظرات کاربران :

نظری توسط کاربران ثبت نشده است.
شما هم می توانید در مورد این فایل نظر دهید.
کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این محصول در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این محصول دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.
کاربر گرامی چنانچه تمایل دارید، نقد یا نظر شما به نام خودتان در سایت ثبت شود، لطفاً لاگین نمایید.