حجم فایل : 56.64 كيلوبايت
فرمت فايل هاي فشرده : word
تعداد صفحات : 99 صفحه
تعداد بازدید : 472 مرتبه
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.
فروشنده ی فایل
این فایل با فرمت ورد و آماده پرینت میباشد
موضوع : خلاصه ای از کشت و پرورش درخت سیب
شرح فعاليت هاي انجام شده در طول دوره كارآموزي
محل كارآموزي : بخش باغباني اداره جهاد كشاورزي شهرستان ابهر ( بهار 87 )
1. پاسخگويي به مراجعين مربوط به بخش باغباني
2. تايپ نامه هاي اداري
3. تهيه ليست هاي مربوط به توزيع نهال و كود ريز مغذي
4. بازديد از نهالستان هاي اطراف ، باغات سيب وانگور به همراه كارشناسان بررسي كننده خسارت سرما
5. پيگيري فعاليت هاي مربوط به دبيرخانه
مقدمه
سيب از گونه هاي وحشي موجود در آسيا و اروپا به دست آمده و قدمت كشت آن به سال هاي ماقبل تاريخ مي رسد با وجود قدمت كاشت سيب در دنيا و شناختي كه در ايران زمين از اين درخت داشته اند تا اين اواخر به عنوان يك محصول تجاري تلقي نمي شد . در واقع در سي سال اخير سيب به صورت تجاري در ايران كشت شده است . درخت سيب در بيشتر نواحي ايران مي رويد و بارور مي شود و هر ناحيه اي سيب مخصوص دارد . سيب گلاب ، سيب دماوند ، سيب شميران ، سيب ترشي آش ، سيب خراسان ، سيب شيرين درشت و ...
گل درخت سيب در اوسط بهار در مي آيد بنابراين كمتر دچار سرمازدگي مي شود . درخت سيب در زميني كه خاكش رسي و كود داده شده است و قشر زيرينش قابل نفوذ به آب باشد تنومند مي شود و ميوه اش خوب و فراوان خواهد بود . در زميني كه خاكش رسي و آهكش از ده درصد تجاوز نكند درخت سيب پرحاصل مي شود . درخت سيب را در تمام زمين هايي كه خاكش متوسط باشد مي توان كاشت .
درخت سيب در آب و هواي مرطوب بهتر رشد مي كند . ولي در آب و هواي خشك رشدش قابل توجه نيست. اكثرا درخت سيب در نقاط خنك و رو به شمال كه براي درختان ديگر مناسب نيست كاشته مي شود. درخت سيب نيز مانند درختان ديگر نياز به عمليات مناسب آبياري ، هرس ، كوددهي و... دارد كه در بخش هاي بعدي بررسي شده اند .
بخش اول : كلياتي در مورد درخت سيب
*درخت سيب و خواص بتانيكي آن
درخت سيب از خانواده رزاسه ، جنس مالوس بوده و داراي ارقام مختلفي مي باشد. عدد پايه كروموزومي آن برابر 17،(x=17) بوده و تعداد كروموزوم هاي آن متفاوت (34،58،68) است.درخت سيب تابع آب و هواي سرد معتدل با نياز سرمايي متوسط است ، خاك مناسب براي پرورش آن ، رسي شني حاصلخيز با عمق كافي و pHخنثي را مي پسندد. ريشه گياه با توجه به نوع بافت خاك ، واريته و اثرات مختلف محيطي نبات ، مي تواند تا چندين متر در خاك فرو رود. بيشترين رشد ريشه ها ، در بهار از زمان باز شدن جوانه ها تا خرداد ماه است. ريشه مطلوب در عمق و شعاع متعادل و متناسبي منشعب و تمام حجم خاك در دسترس خود را براي بدست آوردن آب و مواد غذايي مورد بهره برداري قرار مي دهد.
ساقه درخت به سبب حالت خاص ، قابليت انعطاف پذيري و پرورش نهائي را به انواع فرم ها دارد. جوانه ها در درخت به چند دسته " چوب ، گل و انتظار و خفته " تقسيم مي شوند.
گل ها در آن منظم و مجتمع داراي:5 كاسبرگ ، 5 گلبرگ به رنگ سفيد يا صورتي ، 4-6 تخمك و تخمدان و پرچم هاي زردرنگ ، مضربي از 5 را دارند.
فهرست
گزارش كار .......................................................................................... .2
مقدمه..................................................................................................... 3
بخش اول : كلياتي در مورد درخت سيب
· درخت سيب و خواص بتانيكي آن .......................................................4
· انواع واريته هاي سيب و پايه هاي پيوندي...............................................4
· ازدياد و تكثير درخت سيب..................................................................5
· طرح و ايجاد باغ ميوه..........................................................................7
بخش دوم كاشت :
· طرح ريزي و تهيه نقشه درختكاري.......................................................13
· روش هاي كاشت درختان...................................................................14
· تهيه چاله جهت كاشت درخت............................................................15
· عمليات انتقال نهال از خزانه به زمين اصلي.............................................15
بخش سوم : داشت
· آبياري و طرق آن.............................................................................20
· كود دادن.........................................................................................22
· شخم پاي درختان.............................................................................24
· مبارزه با علف هاي هرز.....................................................................24
· هرس .............................................................................................25
· پيوند..............................................................................................34
· آفات.............................................................................................37
· بيماري ها.......................................................................................40
بخش چهارم : برداشت
· روش هاي برداشت..........................................................................47
· عمليات پس از برداشت...................................................................48
· انبار و نگهداري ميوه ها..................................................................50