ورود کاربران
فایل های مرتبط
کاربران آنلاین
وضعيت آنلاين ها :
ميهمان :
11 نفر
اعضا :
0 نفر
مجموع :
11 نفر
آمار بازديد :
بازدید های امروز :
309
تعداد کل بازدید ها :
24910321
گزارشات سایت
فايل هاي رايگان:
105 فايل
فایل های غیر رایگان :
4,490 فايل
فایل های ويژه:
220 فايل
مجموع كاربران ويژه :
0 كاربر
مجموع کاربران عادي :
2,244 كاربر
گزارش کارآموزی تصفیه آب خام و تهیه آب شرب و دمی DEMI به روش اسمز معکوس
دسته بندي : گزارش کارآموزی,شیمی
حجم فایل : 783.17 كيلوبايت
فرمت فايل هاي فشرده : WORD
تعداد صفحات : 90 صفحه
تعداد بازدید : 960 مرتبه
حجم فایل : 783.17 كيلوبايت
فرمت فايل هاي فشرده : WORD
تعداد صفحات : 90 صفحه
تعداد بازدید : 960 مرتبه
قیمت:
7,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.
فروشنده ی فایل
توضیحات :
این فایل با فرمت ورد و آماده پرینت می باشد
موضوع:
گزارش کارآموزی تصفیه آب خام و تهیه آب شرب و دمی DEMI به روش اسمز معکوس
فهرست مطالب
فصل اول –آب يك نگاه كلي
1-1-مقدمه 1
1-2-آب و اهميت آن 4
1-3-كيفيت آب 4
1-4-كيفيت آبها 10
فصل دوم –كاربرد تكنولوژي غشاء در تصفيه آب (اسمز معكوس)
2-1- دانشگاه كاليفرنيا و اولين دستگاه اسمزمعكوس 14
2-1-1- اساس كار اسمز معكوس 16
2-1-2- تكنولوژي اسمز معكوس 18
2-1-3- تعاريف مهم در اسمز معكوس 22
2-1-4- غشاء اسمز معكوس (غشاي مناسب) 24
2-2- جلوگيري از تشكيل رسوب و معلق نگه داشتن آن 28
الف ) رسوب گرفتگي غشاء 28
2-2-1- محل مناسب تزريق 32
2-2-2- تزريق بيش از حد ماده بازدارنده 32
2-2-3- مقايسه مواد بازدارنده تشكيل رسوب 33
ب ) آلودگي ناشي از اكسيداسيون 34
2-2-4- كارتريج فيلتر 35
2-3- آلودگي (فولينگ) بيولوژيكي 36
2-3-1- محلول شستشو 37
الف ) محلول اسيدشويي غشاء PA 37
ب ) محلول قلياشويي غشاءPA 37
2-3-2- مثالهايي از آلودگي غشاء 38
2-3-3- روند شستشوي شيميايي سيستم RO 39
الف ) حجم محلول و نرخ جريان شستشوي پيشنهادي براي RO 40
ب ) دستورالعمل روند شستشوي RO 40
ج ) از سرويس خارج بودن طولاني RO 41
2-3-4- حمله مواد اكسيد كننده به غشاء PA 44
2-3-5- بروز پديده كامپاوند X 46
2-4- تعمير و نگهداري اسمز معكوس 47
2-5- عيب يابي اسمز معكوس به روش تفسير نتايج عملكرد آن 57
فصل سوم –راهكارها و پيشنهادات براي كاهش هزينههاي جاري تصفيه خانه آب نيروگاه
3-1- انفصال آب شرب از آب مصرفي 69
3-1-1- هدايت آب شرب توليدي به كانتين و آبدارخانهها 69
3-1-2- هدايت آب مصرفي به كانتين - آبدارخانهها، سرويسها و غيره 69
3-1-3- جايگزيني تانك Potableبراي مصارف غير شرب 70
3-1-4- زمان بندي نمودن مصرف آب شرب و مصرفي 70
3-2- تعميرات به موقع 71
3-2-1- استفاده از لوازم يدكي مرغوب 71
3-2-2- كانال كشي براي لولههاي جاي گرفته در زمين 72
3-3- جايگزيني غشاء پلي سلوفان باردار به جاي غشاء PA 73
3-3-1- معايب و محاسن غشاء PA(پلي آميد) 73
3-3-2- معايب و محاسن غشاء AC(استات سلولز) 74
3-4- احداث چاله نمك بهداشتي در محل تصفيه خانه 74
3-5- هزينه توليد آب آشاميدني به ازاي هر متر مكعب در حال حاضر 76
3-5-1- هزينههاي پيش بيني شده 76
الف ) نيروي انساني 78
ب ) نمك مصرفي 77
ج ) كلر و آنتي اسكالانت و مواد تست كننده سختي آب 77
د ) برق مصرفي 77
و ) فيلتر كارتريج 78
ه ( شستشوي ROو تعويض غشاء ممبرانها 78
ي ) هزينه ماهيانه تست آب آشاميدني 78
3-5-2- هزينههاي پيش بيني نشده 79
الف ) نشتي و شكستگي لولهها در محل نيروگاه 79
ب ) خرابي پمپها 79
ج ) نارسايي آب به دلايل مختلف و خريد آب شرب 79
د ) هزينه تعميرات و خريد لوازم يدكي 80
3-6- مقرون به صرفه بودن يا نبودن سيستم فعلي با توجه به موارد فوق الذكر 80
فهرست اشكالصفحه
شكل شماره 1 14
شكل شماره 2 16
شكل شماره 3 21
شكل شماره 4 25
فهرست جداول صفحه
جدول شماره 1 9
جدول شماره 2 27
جدول شماره 3 29
جدول شماره 4 42
جدول شماره 5 43
جدول شماره 6 59
1-1- مقدمه
محدوديت منابع آب، نياز روز افزوني به آب شرب، توليد فاضلابهاي حاصل از فعاليتهاي گوناگون آلودگي بيش از پيش آبها بيماريهاي مرتبط با آب غير بهداشتي موجب ميشود كه كيفيت آب جهت مصارف مختلف (بويژه آب آشاميدني) مورد توجه قرار بگيرد بهمين منظور يكي از برنامههاي عمران شهري تأمين آب سالم مطابق با استانداردهاي بين المللي، ايجاد سيستمهاي جمع آوري و تصفيه فاضلابها بويژه فاضلاب شهري است كه در صورت عدم جمع آوري و تصفيه فاضلابها بويژه فاضلاب شهري است كه در صورت عدم جمع آوري و تصفيه فاضلابها بويژه فاضلاب شهري است كه در صورت عدم جمع آوري و تصفيه ميتواند خطر جدي براي آبهاي زيرزميني و سطحي و نهايتاً محيط زيست بشمار آيند به اين ترتيب حفظ كيفيت محيط زيست بويژه منابع آب شرب، پيشگيري از آلودگي آبها و بكارگيري شيوههاي مناسب تصفيه آب و فاضلاب نيازمند يك برنامه ريزي اصولي و عملي در زمينه كنترل كيفي منابع آب است در رئوس اين برنامهها مواردي مانند شناخت و ارزيابي منابع آلوده كننده آب ظرفيت پذيرش آن ذخيرهها توسط منابع آب پذيرنده، اندازه گيري پارامترهاي تعيين كننده كيفيت فيزيكي و شيميايي آب و تجزيه و تحليل نتايج و كنترل آلودگي قرار دارند در راستاي اجراي اين اهداف نخستين گام، ايجاد مراكز آزمايشگاهي و تربيت پرسنل كارآموز است كه بتوانند مسئوليت كنترل كيفيت آب و فاضلاب را در بخشهاي مختلف بعهده گيرند اين كار از شناسائي منابع مورد استفاده، نحوه و ويژگيهاي نمونه برداري شروع و با بكار گيري روشهاي مناسب آناليز براي پارامترهاي كيفي نمونه در آزمايشگاه ادامه و سرانجام بصورت گزارش نتايج تفسير شده و با ارائه پيشنهادات در زمينه رفع مشكل به پايان ميرسد البته فرآيند كنترل كيفي در اين مرحله پايان نيافته و در ادامه ميبايست نتايج ارزيابيها و اعمال شيوههاي كنترل بازنگري شود به اين ترتيب روشن است كه نتايج بدست آمده از آزمايشگاههاي كنترل كيفيت آب و فاضلاب، شالوده برنامه ريزيها و تصميمي گيريهاي خود و كلاني است كه قرار است در اين ارتباط صورت گيرد و چنانچه كار آزمايشگاهي با دقت و مبتني بر روشهاي علمي و مستند صورت نگيرد پايه محاسبات و طراحيهاي محكم و استوار نخواهد بود حتي امور بظاهر سادهاي مثل نمونه برداي، نگهداري و انتقال نمونهها اگر درست و دقيق صورت نگيرد تمام مراحل آناليز آزمايشگاهي، تجزيه و تحليل نتايج و كاربرد آنها را زير سوال خواهد برد بر اين اساس اجراي طرحي تحت عنوان بهينه سازي آزمايشگاهي آب و فاضلاب به صورت ارزيابي و ضعيف كنندگي آزمايشگاههاي موجود ايجاد كه آزمايشگاه مركزي و مرجع و پيشنهاد احداث و تجهيز آزمايشگاههاي مورد نياز در برخي شهرستانها يا تأسيسات تصفيه خانه مطرح شد
1-2- آب و اهميت آن :
بيشتر سطح زمين پوشيده از آب است و بشر تقريباً 1% كل آب روي زمين را مورد بهره برداري قرار ميدهد آب گواراترين نوشيدني است و جايگزين براي آن فعلاً وجود ندارد كمتر كارخانه يا موسسهاي است كه با آب سروكار نداشته باشد و در عين حال مسئله ساز بسياري از كارخانههاست انسان و ديگر موجودات زنده بدون آب قادر به ادامه حيات نيستند و به طور پيوسته به آن نياز دارند ضمن اينكه با وارد كردن آب آلوده بهمحيط اين سرمايه طبيعي را مورد تهديد قرار ميدهند
1-3- كيفيت آب
آب يكي از فراوانترين تركيباتي است كه بصورت خالص در طبيعت يافت نميشود زيرا از يك سو نظر به قدرت حلاليتي كه دارد تمام عناصر موجود در مسير خود را كمابيش حل ميكند و از طرف ديگر بشر آن را مستقيم يا غير مستقيم آلوده ميكند ضمناً شرايط اقليمي بر كيفيت آب اثر قابل توجهي ميگذارد كيفيت آب بستگي به خواص ظاهري، فيزيكي و شيميايي آب دارد
الف خواص ظاهري آب :
بو، طعم، كدورت و رنگ از خواص ظاهري آب بشمار ميآيند اساسي ترين مسئله در مورد آب تصفيه شده عدم داشتن بو و طعم است بوي آب قاعدتاً بايد ارتباط نزديكي با طعم آن داشته باشد البته مواد غير فراري مثل كلريد سديم با تأثير بر روي طعم آب اثري روي بوي آن نميگذارند عوامل مختلفي از جمله جلبكها، تجزيه گياهان آبزي، محصولات حاصل از كلرينه كردن آب مثل كلرو فنلها و آبهاي راكد در ايجاد طعم و بو مؤثرند كدورت پديدهاي است كه ميزان شفافيت آب را مشخص ميكند و بعنوان يك خاصيت ظاهري آب بحساب ميآيد كدورت باعث ميشود نور تابيده شده به نمونه متفرق يا جذب شود ولي عبور نكند مواد كلوئيدي اين ويژگي را به آب ميدهند رنگ آب ميتواند از مواد در حال گنديدگي با نمكهاي فلزي موجود در طبيعت يا آلودگيهاي صنعتي ناشي شود
باختصاصات فيزيكي و شيميايي آنها :
PH: آب بصورت برگشت پذير ولي خيلي كم يونيزه ميشود، تجزيه آب آنقدر جزيي است كه در دماي اتاق در هر ليتر آب فقط 7-10 مول +H، همين مقدار OH-در حال تعادل است حاصلضرب يوني آب KW، بستگي به دما دارد و به ناخالصيهاي آب بستگي ندارد در
Cْ25 آبهاي طبيعي معمولاً داراي PHبين 4 تا 9 هستند
آب اسيدي نوعي آب است كه PHآن كمتر از 7 است در آب آلوده نشده اسيديته توسط CO2حل شده در آب ايجاد ميشود بعضي اسيدهاي آلي كه از تجزيه گياهان حاصل ميشوند نيز در اسيدي شدن آب مؤثرند قليائيت آب در بيشتر موارد در اثر وجود يونهاي بي كربنات و كربنات كه معمولاً همراه يونهاي كلسيم و منيزيم و سديم و پتاسيم ميباشند و هديروكسيد در آب است معمولاً برحسب مقدار كربنات و بي كربنات كلسيم اندازه گيري ميشود در PHبين 6/4 و 3/8 قليائيت آب به شكل تعادل بين بي كربنات و دي اكسيد كربن ميباشد موقعي كه مقدار PHبين 3/8 و 4/9 باشد مقدار Co2آزاد تمام شده و قليائيت بصورت كربنات و بي كربنات بروز ميكند و در PHبين 4/9 و 10 قليائيت به علت وجود هيدروكسيد در آب است
قابليت هدايت الكتريكي (EC) :
هدايت الكتريكي آب معرف قدرت يوني يك محلول براي انتقال جريان برق است چون در محلولها يونها جريان برق را منتقل ميكنند هدايت الكتريكي با كل مواد جامد محلول رابطه دارد اهميت اين دو پارامتر در اين است كه سرعت خورندگي آب با افزايش EC(يا TDSكل مواد محلول جامد) افزايش مييابد
خاصيت خورندگي :
فاكتورهاي متعددي در خورندگي آب مؤثرند كه عبارتند از : غلظت اكسيژن محلول، PHپايين، درجه حرارت، سرعت آب، كلر باقيمانده و يون كلر آبهاي چاههاي كم عمق داراي PHپائين با سختي موقت كم و سختي دائم زياد آبهاي آهن دار و آبهاي گچ و آهك دار با محتوي Co2بالا، آبهاي حاوي ماسه و زغال سنگ و آبهاي داراي كلر و كلر آزاد باقيمانده براي آزمايش خورندگي آب ميتوان آن را در مدتي تماس پودر سنگ مرمر يا گچ قرار داد
- مواد معلق : مواد معلق در آب مقدار ذرات موجود در آن را نشان ميدهد اين مواد شامل مواد آلي و غير آلي از قبيل باكتريها، جلبكها، مواد ريز كلوييدي و گل و لاي ميشود
مواد آلي :مواد آ
نظرات کاربران :
نظری توسط کاربران ثبت نشده است.
شما هم می توانید در مورد این فایل نظر دهید.