حجم فایل : 321.01 كيلوبايت
فرمت فايل هاي فشرده : Word
تعداد صفحات : 41 صفحه
تعداد بازدید : 434 مرتبه
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.
فروشنده ی فایل
این فایل با فرمت ورد و آماده پرینت می باشد.
موضوع:
گزارش کارآفرینی پرورش شترمرغ
فهرست مطالب
پیشگفتار
چکیده
مقدمه
تاریخچه طرح
بیان مسئله
روش تحقیق
فرضیه تحقیق
مشکلات و راه کارهای موجود طرح
بازاریابی و تبلیغات
تقاضانامه
خلاصه طرح
عنوان طرح
نمونه برنامه زمانبندی برای ۱۵ماه آتی
چارت تشکیلاتی
توجیه اقتصادی طرح
سرمایه گذاری طرح
زمین اجرای طرح
محوطه سازی
ساختمانها
تاسیسات و تجهیزات
ماشین آلات و تجهیزات وسایل آزمایشگاهی
وسایط نقلیه .و وسایل حمل و نقلیه داخل کارخانه
تجهیزات اداری و کارگاهی
هزینه قبل از بهره برداری
جدول هزینه ثابت طرح
هزینه جاری طرح
مواد اولیه و بسته بندی
حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی
حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی
هزینه سوخت و انرژی
استهلاک و تعمیر ونگهداری
جدول هزینه های جاری طرح
جدول هزینه ثابت و متغیر تولید
سرمایه در گردش
جدول سرمایه گذاری
محاسبه نقطه سربه سر
سود عملیاتی
نتیجه گیری
منابع
پیشگفتار
با تحولات سريع و شتابان محيط بينالمللي و گذر از جامعه صنعتي به جامعه اطلاعاتي و مواجة اقتصادهاي ملي با اقتصاد جهاني و مطرح شدن پديدههايي همانند «جهاني شدن اقتصاد» و «فنآورياطلاعات» ، مباحث اساسي درخصوص راهكارهاي مختلف براي تسريع فرآيند رشد و توسعة پايدار و رفاهاقتصادي مطرح ميگردد. يكي از اين مباحث جديد، نقش كارآفرينان در اين فرايند ميباشد. كارآفريني ازمفاهيم جديدي است كه حداقل در محدودة علم اقتصاد ، مديريت، جامعهشناسي و روانشناسي و سايرمقولههاي مرتبط با اين موضوع قدمتي بسيار كوتاه داشته و از مفاهيم رو به گسترش ميباشد. به دليل آنكه معناي تحتالفظي «كارآفريني» نميتواند عمق محتوي و مفهوم اين واژه را مشخص نمايد و براي جلوگيري ازفهم نادرست اين موضوع يا واژه با ساير واژهها و براي رسيدن به فهم و فرهنگ مشترك از آن، معرفي وشناساندن اين واژه بسيار مهم مينمايد . اين كه كارآفريني چيست؟ كارآفرين كيست؟ فرآيند كارآفريني چگونهاست؟ نقش و تاثير كارآفريني و كارآفرينان در ابعاد توسعه و رشد اقتصادي و متغيرهاي كلان اقتصادي هماننداشتغال چيست؟ نقش آموزش و تجربه در رشد كارآفريني چه ميزان است؟ سوالهايي هستند كه بايد براي رسيدنبه اين فرهنگ مشترك به وضوح و مبسوط پاسخ داده شود. بهطور كلي «كارآفريني» از ابتداي خلقت بشر و همراه با او در تمام شئون زندگي حضور داشته و مبنايتحولات و پيشرفتهاي بشري بوده است. ليكن تعاريف زياد و متنوعي از آن در سير تاريخي و روند تكاملموضوع بيان شده است، كه برخي از اين تعاريف ارائه ميگردد:
ـ كارآفرين كسي است كه متعهد ميشود مخاطرههاي يك فعاليت اقتصادي را سازماندهي، اداره و تقبلكند ( Webster's New Collegiate Dictionary).
ـ خريداري نيروي كار و مواد اوليه به بهائي نامعين و به فروش رساندن محصولات به بهائي طبق قرارداد(برنارد دو بليدور ( Bernard F. De Belidar) اقتصاددان فرانسوي در اوايل قرن هيجدهم).
ـ كارآفرين فردي است كه ابزار توليد را به منظور ادغام آنها براي توليد محصولات قابل عرضه به بازار، ارائهميكند (ريچارد كانتيلون R. Cantillonدر حدود سال 1730).
ـ كارآفرين عاملي است كه تمامي ابزار توليد را تركيب ميكند و مسووليت ارزش توليدات، بازيافت كلسرمايهاي را كه بكار ميگيرد، ارزش دستمزدها، بهره و اجارهاي كه ميپردازد و همچنين سود حاصل را برعهده ميگيرد (جان باتيست سي ( Jean Baptiste Say) ، اقتصاددان فرانسوي در سال 1803 ميلادي).
ـ كارآفريني پلي است بين جامعه به عنوان يك كل، به ويژه جنبههاي غيراقتصادي جامعه و موسساتانتفاعي تاسيس شده براي تمتع از مزيتهاي اقتصادي و ارضاء آرزوهاي اقتصادي (آرتور كول ( A. Cole )،1946).
ـ كارآفرين فردي است كه تخصص وي تصميمگيري عقلائي و منطقي درخصوص ايجاد هماهنگي در منابعكمياب ميباشد (كاسون، 1982).
ـ كارآفريني به عنوان يك تسريعكننده، جرقة رشد و توسعة اقتصادي را فراهم ميآورد (ويلكن( Wilken )، 1980)
ـ كارآفرين فردي است كه شركتهاي جديدي را كه سبب ايجاد و رونق شغلهاي جديد ميشوند، شكلميدهند (كه چموف ( B - Kirchhoff )، 1994).
چکیده
اين طرح درنظردارد تعداد 250 قطعه شترمرغ شامل 150 قطعه ماده و 100قطعه نررا درزميني به مساحت 12هزارمترمربع درشهرستان مرودشت ( جاده اسماعيل آباد ) روبروي روستاي چهارطاق پرورش داده كه اولين مزرعة پرورش شترمرغ دراستان فارس مي باشد كه اميد است با همكاري نهادها وسازمانهاي ذيربط دراستان اين طرح هرچه زودتر عملي گردد. همان طور كه ذكرگرديد استان فارس بدليل داشتن آب وهواي معتدل بهترين مكان جهت اجراي اين طرح بوده وچون شترمرغ حيواني است نيمه وحشي وجزء رشته پرندگان است كه ميل زيادي به آزاد زي بودن دارد مي بايست محل نگهداري اين پرنده درفضايي باز وفقط محصور به فنس باشد .كه درقسمت ذيل شرح ساختمانها ومحل نگهداري اين پرنده شرح داده شده است :
الف : زمين وساختمانها:
1- زمين : 12000مترمربع ديواركشي وفنس كشي شده به انضمام 6هكتار جهت كشت علوفه است
2- ساختمان خرپا محصور به فنس ازيك طرف وسه طرف ديواركشي 140مترمربع
3- انبارعلوفه خشك 140مترمربع
4- ساختمان نگهباني وسرويس بهداشتي 100مترمربع
5- آزمايشگاه وبخش تكثير 200مترمربع
6- سالن جوجه : 3 تا 6 ماهه بامحوطه 600مترمربع
7- محوطه سازي 1200مترمربع
8- پن پرنده : 2سري 1500 مترمربع
9- توضيح اينكه محوطه سازي شامل محل تخم گذاري وفضا جهت چراي پرندگان مي باشد 7450مترمربع به ارتفاع سه متركه اين فضا با غذاي مورد نياز پرندگان نظيريونجه وذرت علوفه اي پوشيده مي باشد.
ب : تأسيسات
1- چاه
حفريك حلقه چاه به عمق 80 متر بالوله 3 اينچي ومنبع هوايي 20هزارليتري با پمپ مكش وشناور وتأسيسات جانبي ولوله كشي محوطه وساختمانها
2- برق
جهت اجراي طرح برق رساني نياز به 50 كيلووات برق به انضمام ترانس هوايي وتابلوهاي مربوطه وخازن وروشنايي ساختمانها واطراف محوطه مي باشد.
3- ژنراتور:
جهت مواقع اضطراري نياز به يك دستگاه ژنراتور 50 K-V-Aمي باشد .
4- سپتيك تانكجهت فاضلاب ودفع آبهاي زائد نياز به يكعدد سپتيك تانك به حجم 120مترمكعب مي باشد.
مقدمه
درحال حاضر مهمترين مسئله بشرامروزي تأمين غذا ومايحتاج خود مي باشد كه با افزايش بي رويه جمعيت درجهان ونياز به غذاي بيشتر ومقوي تر دانشمندان وكارشناسان درصدد پيداكردن راههاي جديد ، افزايش كمي وكيفي توليدات ومحصولات مي باشند به همين لحاظ ازنظراجتماعي واقتصادي امرتغذيه اهميت زيادي داشته وهركشوري كه درجهت افزايش توليدات غذايي گام بردارد از نظر اقتصادي وحتي سياسي مستقل تربوده واتكايش به ديگركشورها نيز كم مي گردد.
يكي از فعاليتهاي مهم دراين زمينه دامپروري آنهم به شكل صنعتي واستفاده ازآخرين دستاوردهاي علمي وتكنيك هاي اصلاح نژادي و پرورش دامهاوطيور پرتوليد مي باشد . پرورش طيور يكي ازفعاليتها دراين مورد مي باشد كه خوشبختانه كشورما داراي پتانسيل بالايي مي باشد كه پرورش اردك ، غاز ، بوقلمون ، كبك ، قرقاول ، بلدرچين وشترمرغ مشتي ازاين فرواربوده كه اخيراَ نيز پرورش ودرچند نقطه از كشور شامل ، تهران ، اصفهان ، كرمان وشمال مزارع پرورش شترمرغ احداث ومورد بهره برداري قرارگرفته ودولت نيز باتشويق برتوسعة اين طرح درديگر نقاط كشور چترحمايتي خود را دراين راستا پهن نموده كه استان فارس با توجه به شرايط آب وهواي معتدلي كه داراست يك از بهترين مناطق جهت احداث مزرعه شترمرغ مي باشد .
شايان ذكر مي باشد كه با توجه به اسناد يافته شده پرورش شترمرغ از6000 سال پيش درايران دراطراف استخر كه همان مرودشت فعلي مي باشد انجام مي شده .
تاریخچه طرح
اين طرح درشهرستان جهرم روستاي یوسف آباد در تاریخ 1385 پرورش داده با تعداد 250 قطعه شترمرغ شامل 150 قطعه ماده و 100قطعه نررا درزميني به مساحت 12هزارمترمربع با تعداد نیروی انسانی 3 نفر و با مدیریت جناب آقای محسن غلامی می باشد .
بیان مسئله
پرورش شترمرغ از لحاظ اقتصادي اهميت فراواني داشته وبه دليل سودآوربودن روز به روز تعداد علاقمندان به پرورش اين پرنده بيشتر گرديده وتجارت آن به صورت جهاني درآمده است . از جمله دراستراليا كه طي 5 سال گذشته ازصفر به 200ميليون دلار رسيده است وبيشتردرآفريقا نگهداري مي گردند . جوجه هاي شترمرغ دريك سالگي كشتارشده وپوست آنها صادر مي گردد .
درسن يك سالگي شترمرغ 45 كيلوگرم گوشت داشته وبين 15 تا 20 فوت مربع چرم مرغوب كه 3 تا 5 برابر پوست گاو مقاومت وقيمت داشته توليد مي كند . همچنين پرهاي اين پرنده بسيارارزشمند بوده كه براي تزيين لباس استفاده مي شود وگوشت آن اخيراَ به عنوان يك منبع جديد تأمين پروتئين حيواني مورد نياز انسان استفاده مي شود . طول عمر شترمرغ 35 تا 50 سال مي باشد ودرحالت طبيعي 30 تا 50 عدد تخم مرغ وبعضاَ تا 100 عدد تخم مي گذارد .
اين پرنده دربرابر ناملايمات طبيعي ودرمقابل كمبود آب وغذا بسيار مقاوم بوده وشبيه به شتر مي باشد ولي از نظرظاهري شبيه به پرندگان مي باشد . درزمان دويدن گامهايش به 5 مترمي رسد . شترمرغ چراكنندة خوبي است وبيشترترجيح مي دهد درمراتع گردش كند وچريدن درمراتع را به انبوه خوراك جمع شده دريك محل ترجيح مي دهد . شترمرغ در2 سالگي بالغ مي گردد وشروع به تخم گذاري مي نمايد وتا 40 سال قادراست تخمگذاري كند . شترمرغ نر درسن 5/2 سالگي بالغ مي شود وفصل تخمگذاري آنها معمولاَ از اوائل فروردين تا اوائل بهمن ماه مي باشد .
روش تحقیق
این تحقیق با مراجعه به واحد های پرورش شتر مرغ و تجربه کاری موسس طرح با جمع آوری اطلاعاتی از اینترنت و طبق نیاز مردم به این محصول و اهمیت گوشت شترمرغ به دليل پايين بودن ميزان كلسترول آن و آشنایی با محصول سئوالاتی از مردم و با بررسی به توجیه اقتصادی این طرح و نتیجه گیری از کار تنظیم و جمع آوری کرده ام .
فرضیه تحقیق
تا زمانی که تولیدکنندگان و پرورش دهندگان به بررسی این مشکل نپردازند و آنها را حل نکنند، پرورش وفروش شترمرغ از نظر اقتصادی دچار مشکل خواهد بود. اما چرا این چنیناست؟
عوامل مهم متعددی در فرآیند اقتصادی شترمرغ دخالت دارند.
1. تبدیلاین صنعت از یک صنعت پوست ساز به یک صنعت پول ساز
2. بازه گسترده واریانس موجوددر وزن و کیفیت عضلات هر قطعه
3. جداول صنعت گوشت اطلاعات ضد و نقیضی را ارائهمی دهند
4. تنوع و گوناگونی در صنعت گوشت
5. تنوع و گوناگونی در میزان درآمدو عایدی هر قطعه پرنده
مشکلات و راه کارهای موجود طرح
مشکلات موجود پیش روی تولیدکنندگان و فرآیند کنندگان را بخوبی درک کرده اند و راهحل های مناسبی جهت حل مشکاین مقاله دستور العمل و راهنمای عملی است که تولیدکنندگان مایل به داشتن و خواندن آن به دفعات می باشند تا همواره به خاطر داشتهباشند که نیازها و اهدافشان در این زمینه برای ماه آینده، سال آینده و یا 10 سالبعد چه خواهد بود.
پرورش شترمرغ در کشورهای زیادی در حال توسعه و رشد می باشد. به ندرت اتفاق می افتد که تولید کنندگان خودشان دور هم جمع شوند و شرکت تولیدی راتشکیل دهند که به تولید کنندگان همکارشان در بازاریابی این پرنده کمک نمایند. درتمامی کشورها مانند آفریقای جنوبی، اغلب تولید کنندگان از مساله واحدی گله مندهستند و آن تنوع وزن لاشه و متفاوت بودن وزن ماهیچه های هر قطعه است. اگر از بعداقتصادی به این مشکل نگاه کنیم، مشخص می شود که چرا موفقیت دراین صنعت می تواندمخاطره آمیز باشد. همچنین مشکل اساسی در مورد مصرف کنندگان یا خریداران وجوددارد.آنها اغلب با وزن مورد انتظار توده عضلانی، در هنگامی که کل لاشه را ازتولید کنندگان خریداری می کنند، مشکل دارند. این امر به دلیل داده ها و اطلاعاتضعیف در مورد وزن ماهیچه ها در صنعت پرورش شترمرغ می باشد.
تا زمانی که تولیدکنندگان و پرورش دهندگان به بررسی این مشکل نپردازند و آنها را حل نکنند، پرورش وفروش شترمرغ از نظر اقتصادی دچار مشکل خواهد بود. اما چرا این چنیناست؟
عوامل مهم متعددی در فرآیند اقتصادی شترمرغ دخالت دارند.
6. تبدیلاین صنعت از یک صنعت پوست ساز به یک صنعت پول ساز
7. بازه گسترده واریانس موجوددر وزن و کیفیت عضلات هر قطعه
8. جداول صنعت گوشت اطلاعات ضد و نقیضی را ارائهمی دهند
9. تنوع و گوناگونی در صنعت گوشت
10.تنوع و گوناگونی در میزان درآمدو عایدی هر قطعه پرنده
از یک صنعت پوست ساز تا یک صنعت پول ساز
این صنعت می کوشد تا از یک حالت پوست ساز به حالت صنعتی پولساز درآید: صنعتی حرفه ای به منظور تولید دامهایی که گوشتی با کیفیت بالا دارند، آنطور کهمطلوب نظر مصرف کنندگان است. اغلب افراد صاحب نظر در این مورد توافق دارند که درصورت حصول پرندگانی با گوشت بیشتر از 40 کیلوگرم، این صنعت از نظر تجاری برای تولیدکنندگان به صرفه خواهد بود. اگر چه سایرین هنوز بر تلاشهای خود در جهت حفظ همانوضعیت صنعت پوست ساز که بر پایه پرورش پرندگانی با کیفیت پایین گوشت و همان روشهایقدیمی پرورش می باشد، اصرار می ورزند. این افراد معتقدند که این وضعیت باعث حفظارزش تجاری پوست می شود و تنها راه پرورش تجاری شترمرغ می باشد که البته این نظریهعامل پس رفت صنعت شترمرغ می باشد.
واریانس بزرگ وزن ماهیچه / لاشه– مشکلات فرآیند
فرآیند کنندگان برنامه خاصی بر اساس میزان آگاهی از تعدادپرندگانی که به منظور کشتار کنار گذاشته شده اند و یا می توانند در هر روز کشتارشوند، دارند. دامنه وزن لاشه ها، کل محصول گوشت و نیز وزن ماهیچه های هر قطعه ازبدترین حالت متوسط 16 کیلوگرم تا میانگین 50 کیلوگرم گوشت در شترمرغهای 12 ماههتغییر می کند. این دامنه 34 کیلوگرمی 300% واریانس ازتولید پایین تا پرندگانی باتولید بالا ایجاد می کند. گوشت حاصل از پرندگان کوچک جثه عموما در درجه دوم به نسبتگوشت پرندگان بزرگتر قرار دارند.
شکل 1 مربوط به رکوردهایی می باشد که بدترین وبهترین و نیز پرندگان متوسط را در طی یک فرآیند 18 ماهه نشان میدهد. آنچه در نگاهاول از شکل 1 به نظر می رسد این است که برای فرآیند کنندگان خرید و پرداخت هزینه بهتولید کنندگان هنگامی که سیستم پرداخت به ازای هر قطعه پرنده باشد (یعنی تمامیپرندگان قیمت یکسانی داشته باشند)، به صرفه نیست.
وضعيت ظاهري وطبقه بندي
شترمرغ جزء مهرداران بوده وپرواز نمي كند وزمين زي مي باشد ، داراي دو انگشت درپا مي باشد ، پرها درسروگردن كم مي باشد ، ازگياهان تغذيه مي كند ودرموقع تخم گذاري يك پرنده نر از 4 تا 5 پرنده ماده حمايت مي كند و ازدورة ميوسن تاكنون روي زمين زندگي كرده ودرگروههاي 3 تا 20 تايي زندگي مي كند كه به لحاظ تقسيم بندي به صورت ذيل مي باشد :
1- شترمرغ شمال آفريقا معروف به گردن قرمز(Red Neck)
2- شترمرغ آفريقاي شرقي Struthio massalevs
3- شترمرغ آفريقاي جنوبي با گردن آبي Struthio camelus Austalies
4- شترمرغ سومالي معروف به گردن آبي Struthio camelus phanes
شترمرغ داراي قلب ، سنگدان ، پيش معده ، كبد ، روده كوچك ، سكوم ودستگاه تنفسي مي باشد .
شرايط نگهداري براي پرورش شترمرغ
شترمرغ مانند ديگر پرندگان احتياج به پناهگاه داشته ليكن آشيانه شترمرغ به مجهزي مرغان گوشتي ومادرنيست بلكه ساختمانهاي كاملاَ معمولي به عنوان سرپناه استفاده مي شود لذا مي بايست محوطه نگهداري آنها باز بوده وتنها با فنس وتوري حصاركشي گردد . حصاركشي توسط توري هاي با دهانه ريز انجام مي شود زيراعبور سرشترمرغ از توري منجر به خفگي پرنده مي گردد ، ارتفاع توري مي بايست 3 متر باشد وبراي تغذيه آنها نياز به آبشخور وآخور مي باشد .
محل نگهداري آنها مي بايست كاملاَ تميز وعاري از هرگونه آلودگي بوده تا به بيماري وتلفات دچارنشوند . هرشترمرغ نياز به پنج متر مربع فضاي مسقف داشته به صورتي كه از سه طرف ديواره داشته ويك طرف آن باز مي باشد . درزمين هاي اطراف محل نگهداري آنها نيز بايست علوفه ، يونجه وذرت كشت گرديده تا هم به صورت تازه وهم به صورت خشك شده درتغذيه آنها مورد استفاده قرار گيرد :