حجم فایل : 147.09 كيلوبايت
فرمت فايل هاي فشرده : WORD
تعداد صفحات : 56 صفحه
تعداد بازدید : 412 مرتبه
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.
فروشنده ی فایل
دانلود پایان نامه اثرات تنش خشکی و راه های مقابله با آن در گیاه ذرت
راه های مقابله با خشک شدن گیاه ذرت
فهرست مطالب
مقدمه 1
1- ذرت 4
1-1. منشاء و تاريخچه ذرت 4
2-1. اهميت محصول ذرت 5
3-1. طبقه بندي ذرت 6
4-1. ويژگيهاي انواع ذرت 8
5-1. فنولوژي ذرت 10
1-5-1. جوانه زني و سبز كردن ذرت 10 2-5-1. مرحله سبز كردن تا ظهور گل آذين نر 11
3-5-1. مرحله تشكيل گل آذين نر تا ظهور تارهاي ابريشمي 11
4-5-1. مرحله تشكيل تارهاي ابريشمي تا رسيدن دانه 12
6-1. رشد و نمو 13
1-1-6-1. ريشه 13
2-1-6-1. برگ 13
2-6-1. رشد اندام هاي زايشي 14
7-1. خاك مناسب ذرت 15
8-1. دماي موردنياز 15
9-1. رطوبت موردنياز 16
10-1. تنشهاي محيطي 17
11-1. خشكي و تنش خشكي 18
12-1. اثرات عوامل طبيعي اقليمي بر روي نياز آبي گياهان 20
13-1.اثرات فيزيولوژيك تنش آب 22
14-1. تنش خشكي در مرحله رشد رويشي گياه ذرت 27
15-1.تنش خشكي و رشد زايشي ذرت 30
16-1. تنش خشكي و اثرات آن بر روي عملكرد و اجزاء عملكرد 32
17-1.ساير صفات مرتبط با خشكي 37
1-17-1.محتويات نسبي آب برگ (RWC) 37
2-17-1. پايداري غشاي سيتوپلاسمي 38
18-1. مكانيزمهاي مقابله با تنش هاي خشكي 40
1-18-1. مقاومت به خشكي 40
2-18-1.فرار از خشكي 40
3-18-1.اجتناب از خشكي 41
4-18-1. صفات مرتبط با اجتناب از خشكي 41
7-4-18-1. مكانيزم هاي روزنه اي 41
2-4-18-1. افزايش بازده فتوسنتزي 42
3-4-18-1. كاهش مساحت برگ 43
4-4-18-1. وفور ومحل روزنه ها 43
5-4-18-1. سيستمهاي كارآمد ريشه 43
6-4-18-1. نسبت زياد ريشه به شاخه 44
5-18-1. تحمل خشكي 44
6-18-1. مكانيزم هاي تحمل خشكي 45
1-6-18-1. اجتناب از صدمات ناشي از كاهش رشد 45
2-6-18-1. تحمل در مقابل گرسنگي 45
3-6-18-1. اجتناب در مقابل از بين رفتن پروتئين ها 45
19-1. چگونگي ازريابي مقاومت به خشكي 45
20-1. تنش خشكي و شاخص برداشت 47
21-1. كارايي مصرف آب 48
نتيجه گيري و پيشنهادات 49
منابع و ماخذ 50
-ذرت :
1-1-تاريخچه ذرت :
مبداء اوليه ذرت به طور دقيق مشخص نيست . زيرا اجداد وحشي آن شناخته نشده است.
فرضيه هاي زيادي در باره طرز پيدايش ذرت وجود دارد . يكي از اين فرضيه ها اين است كه ذرت ممكن است از يك گونه يك ساله وحشي بنام تئوسينت يا تريپساكم به وجود آمده باشد . فرضيه ديگر اينكه ذرت احتمالاً از تلقيح طبيعي تئوسينت با تريپساكم بوجود آمده است و تئوري جديد اين است كه اين گياه از ذرت غلاف دار به دست آمده باشد .
منشاء اوليه ذرت آمريكاي مركزي است . قبل از كشف قاره جديد ذرت اصلي ترين زراعت جهت تأمين مواد غذايي در آمريكاي مركزي و شمالي و جنوبي بوده است . بررسي هاي سنگواره اي نشان داده است كه ذرت حدود 4500 سال قبل از ميلاد مسيح به صورت يك گياه زراعي در مكزيك مكشت گرديده است . والدن سه مبداء اوليه براي ذرت ذكر كرده است( پرو ، مكزيك ، گواتمالا ).
و ايلوف مبداء اوليه ذرت را جنوب مكزيك ، آمريكاي مركزي ، آمريكاي جنوبي ذكر كرده است .
ذرت به دليل ويژگيهاي زياد از جمله قدرت سازگاري با شرايط اقليمي گوناگون در دنيا گسترش يافت . در حال حاضر بيش از 140 ميليون هخكتار از اراضي دنيا به كشت ذرت اختصاص يافته است . از نظر سطح زير كشت رتبه سوم و از نظر توليد و عملكرد رتبه او ل را در بين غلات به خود اختصاص داده است .
هم اكنون ايالات متحده آمريكا ، كشورهاي اروپاي شرقي ، روسيه ، چين ، و آرژانتين كشورهاي عمده توليد ذرت در جهان محسوب مي شوند . ايالات متحده آمريكا مهمترين صادر كننده و ژاپن و كشورهاي اروپاي غربي عمده ترين وارد كننده آن هستند .
2-1- اهميت محصول ذرت
ذرت بـه دـليل ويژگيهاي بسيار زياد خود ، به دويژه به دليل قدرت سازي با شرايط اقليمي گوناگون ، بسيار زود در تمام دنيا گسترش يافت و مكان سوم را بعد از گندم و برنج از نظر سطح زير كشت به خود اختصاص داد . ذرت علاوه بر آنكه يك علوفه مطلوب براي گندم مي باشد . از نظر تامين انرژي نيز بي نظير است و به همين دليل امروزه در تغذيه مرغ به عنوان يك غذاي پر انرژي داراي اهميت بسيار زياد است ذرت در صنايع كاغذ سازي ، مقوا سازي ، استفاده مي شود . و همچنين از چوب بلال در تهيه اسيد استيك ، قطران و فورفورال كه در صنايع رنگ و لاستيك سازي به كار مي رود استفاده مي شود .ذرت به دليل اهميت آن در تغذيه طيور و توليد مرغ و تخم مرغ مورد توجه وزارت كشاورزي بوده و توليد آن طي سالهاي 1380 –1371 از رشد خوبي برخوردار بوده ، بطوريكه سطح زير كشت از 60 هزار هكتار به 218 هزار هكتار افزايش چشمگيري داشته است . از جمله پتانسيل هاي ديگري كه باعث گرديده است كه اين گياه به مقدار بسيار زيادي گسترش يابد . عبارت است از سازگاري وسيع كـه بـه مـوجب آن، امروزه ذرت در سطح وسيعي از مناطق پست تا مناطق مرتفع ( تا ارتفاع 3960 متري در سلسله جبال آند ) و عرض هاي جغرافيايي متفاوت ( حدود 35 درجه جنوبي در شيلي و 58 درجه شمالي در روسيه و سوئد ) كاشته مي شود . همچنين ذرت به دليل عملكرد قابل توجه (هر بذر ذرت در شرايط مساعد قادر است بين 400 تا 1000 عدد دانه توليد كند ) ، مقاومت نسبت به خشكي و ورس ، قدرت پذيرش كامل مكانيزاسيون در مراحل مختلف كاشت، داشت و برداشت، پذيرش كشت هاي متوالي، پوشش بلال ( هر بلال بوسيله پوشش هاي خود به خوبي از صدمات باران، پرندگان و ريزش محافظت مي شود)، كارايي مصرف آب در ذرت بالاست)، سهم عمده و روز افزون در تامين مواد غذايي انسان، و دام، و مصارف صنعتي از دلايل عمده توسعه كشت ذرت در دنيا مي باشد.
3-1- طبقه بندي ذرت :
ذرت گياهي متعلق به خانواده Panicoideae و طايفه Maydeaeمي باشد گونه زراعي آن همان ذرت ( Zea mays L) با 20=2nاست (8 و 23) .
ذرت گياهي يك پايه ، يك ساله ، داراي سيستم ريشه افشان مي باشد . كه اين سيستم ريشه ، شامل ريشه اوليه ريشه هاي دائمي (تاجي) مي باشد . ذرت همچنين داراي ريشه هاي هوايي نيز مي باشد .
مقاله تنش خشکی گیاه ذرت