توضیحات :
عنوان : طرح کارآفرینی کشتارگاه دام
فهرست مطالب
خلاصه طرح : 4
فصل اول - کلیات . 6
1- 1 مقدمه : 7
جدول شماره 1 ، محصولات تولیدی کشتارگاه صنعتی . 8
تاریخچه : 9
1 –2 نام کامل طرح و محل اجرای آن : 10
محل اجرا : 10
1 –3 –مشخصات متقاضیان : . 10
1 –6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی : . 10
مجوز های قانونی : 10
مراحل صدور جواز تاسیس : . 11
شرايط عمومي متقاضيان ( اعم از اشخاص حقيقي يا حقوقي ) دريافتجواز تاسيس . 11
1- اشخاص حقيقی 11
2- اشخاص حقوقی 12
مدارك مورد نياز: 12
اصلاحیه جواز تاسیس : . 13
تعریف: 13
صدور پروانه بهره برداری : 13
مراحل صدور توسعه طرح : . 14
فصل دوم - روش انجام کار 15
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه : . 16
بازدید از کارخانه تولید کشتارگاه دام . 16
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده : 16
فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها : . 17
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار (ارقام به میلیون ریال) : 19
روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش کالا ) 19
فصل سوم - امور مالی طرح 20
تعرفه واردات محصولات کشتارگاه گاوی 21
تعرفه واردات محصولات کشتارگاه گوسفندی 21
جدول 2 عناوین استانداردهای ملی ایران در خصوص گوشت . 22
درجه بندی گوشت گوسفند یا بز به روش زیر انجام می شود . 24
جدول 3 چگونگی ارزیابی کیفی نوع قطعه های گوناگون گوشت گاو یا گاومیش بر روی یک لاشه و نمره امتیازهای آن ها 24
جدول 4 پلیمرهای انتخابی و به کار رفته در بسته بندی غذاهای گوشتی . 25
نمودار کلی مراحل پیاده سازی و استقرار سیستم HACCP . 26
نمودار آلودگی و نقاط کنترل بحرانی قبل و بعد از کشتار گو.سفند و گاو . 27
جدول 5 آمار متوسط قیمت گوشت در سال های 1378 تا 1385 28
جدول 6 قیمت گوشت در بازار آمریکا 28
جدول 7 قیمت گوشت در بورس لندن 29
جدول 8 ارزش غذایی پروتئین در برخی فراورده های دامی 29
جدول 9 بررسی رتبه ایران در زمینه تولید گوشت در جهان 29
جدول 10 کشورهای عمده صادر کننده در سال 2005 . 30
جدول 11 کشورهای عمده وارد کننده در سال 2005 . 30
نمودارهای زیر سهم صادرات گوشت گاوی صادر کنندگان عمده جهانی را نشان می دهد . (سال 2000 و 2005)31
جدول 12 میزان تولید و مصرف گوشت قرمز در جهان (با احتساب متوسط تمامی کشورها ) و ایران از سال 1350 تا سال 138232
بررسی وضعیت بهره برداری و روند تولید از آغاز برنامه سوم تا کنون . 33
واحدهای فعال قبل از سال 1379 . 33
آمار واحدهای فعال از آغاز برنامه سوم تا کنون . 34
جمع ظرفیت واحدهایی که درصد پیشرفت آنها زیر 40% می باشد . 34
واحدهایی که دارای پیشرفت فیزیکی بالاتر از 40% می باشند به تفکیک استان به قرار زیر است . 35
جدول 17 مصرف سرانه گوشت قرمز کشور طی دوره 82 –1375 ( از محل تولد و واردات) 36
جدول 18 روند رشد جمعیت طی سال های 1370 تا 1384 و برآورد جمعیت در سال های 1385 و 1386 . 36
جدول 19 بررسی آمار تولید گوشت گاو و گوسفند در فاصله سال های 1378 تا 1382 37
جدول 20 پیش بینی مصرف گوشت قرمز از سال 1385 تا 1388 . 37
جدول 21 بررسی اجمالی تکنولوژی و روش های تولید و عرضه محصول در کشور و مقایسه آن با دیگر کشورها38
جدول 22 تیپ های کشتارگاهی عمده در جهان 38
جدول 23 هزینه های ثابت سرمایه گذاری 39
جدول 24 زمین . 39
جدول 25 محوطه سازی 40
جدول 26 فضاها و ساختمان های مورد نیاز طرح . 40
جدول 27 ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز طرح . 43
جدول 28 شرح ریز هزینه های خرید ماشین آلات به همراه ماشین آلات هر بخش . 44
ماشین آلات و تجهیزات خط کشتارگاه گاوی 50 راس در شیفت . 44
سایر تجهیزات اختیاری مورد نیاز خط کشتارگاوی 46
ماشین آلات و تجهیزات خط کشتارگاه گوسفندی 500 راس در شیفت . 47
ماشین آلات و تجهیزات اختیاری خط کشتار گوسفندی . 48
ماشین آلات و تجهیزات کشتارگاه بهداشتی 48
ریل گذاری و تجهیزات مورد نیاز پیش سردکن ها و چهار شقه کنی 49
ماشین آلات و تجهیزات کله و پاچه پاک کنی 50
ماشین آلات و تجهیزات شکمبه و روده پاک کنی . 51
لیست ماشین آلات و تجهیزات کارخانه تبدیل ضایعات پودر گوشت و خون به ظرفست 5/8 تن ضایعات در روز با سیستم چربی گیر 53
دستگاه لاشه سوز دامی 54
ماشین آلات و تجهیزات سیستم انتقال خون . 54
لیست ماشین آلات سیستم تصفیه فاضلاب کشتارگاه به ظرفیت 150 متر مکعب در روز . 55
تجهیزات اختیاری سیستم تصفیه فاضلاب . 55
تاسیسات مورد نیاز طرح . 56
میزان برق مورد نیاز ماشین آلات هر بخش به شرح زیر می باشد 57
تجهیزات اداری مورد نیاز طرح 58
وسایل نقلیه برون و درون کارگاهی . 58
هزینه های قبل از بهره برداری . 59
فهرست مواد اولیه و بسته بندی در سال 1385 59
استان های عمده تولید کننده دام سبک و سنگین و رتبه آنها 60
برآورد جمعیت استان های کشور 61
نیروی انسانی مورد نیاز طرح 62
پرسنل دوران بهره برداری به تفکیک مستقیم تولید ، غیرمستقیم تولید و اداری 62
ادامه جدول پرسنل دوران بهره برداری به تفکیک مستقیم تولید ، غیرمستقیم تولید و اداری 63
بررسی و تعیین میزان تاسیسات مورد نیاز . 63
میزان برق مصرفی ماشین آلات تولید 64
آب مصرفی کارخانه 64
بخار مصرفی 65
محاسبه میزان آب ، برق و سوخت مصرفی 65
قیمت جهانی گوشت قرمز در سیستم تولیدی کشورها . 66
فصل چهارم - جمع بندی –نتیجه گیری و پیشنهادات . 67
نتایج حاصله از اجرای طرح : 68
خلاصه طرح :
در این طرح به بررسی تولید کشتارگاه دام پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .
مقدمه :
هدف از ارائه این گزارش بررسی امکان احداث کشتارگاه دام اعم از گاو و گوسفند می باشد . انواع تولیدات کشتارگاهی از قبیل گوشت قرمز ، پوست ، دل و جگر ، روده و... می باشد که بدلیل استفاده از فرایند صنعتی در این نوع کشتارگاه ها به همراه سایر تولیدات قابل استفاده ناشی از کشتار دام (از قبیل خون و امعاء و اشیاء ) بصورت بسته بندی و کاملاً با رعایت نکات بهداشتی و زیست محیطی تولید و عرضه می گردد .
لازم به ذکر است که در ارتباط با محصولات تولیدی حاصل از ذبح گاو و گوسفند ، گوشت قرمز به عنوان کالای اصلی در نظر گرفته شده و کلیه محاسبات نیز بر آن اساس انجام می گیرد و سایر محصولات به عنوان محصول جانبی در نظر گرفته می شوند .
جدول شماره یک ارائه دهنده هجده محصول متفاوت می باشد که نه محصول از ذبح گاو و نه محصول دیگر از ذبح گوسفند بدست می آید . همانطور که مشاهده می شود بعضی از محصولات حاصل از ذبح گاو و گوسفند با یکدیگر مشترک هستند و مسلماً کاربرد مشترکی خواهند داشت .