ads ads
ورود کاربران

نام کاربری :

رمز عبور :

مرا به خاطر بسپار
فایل های مرتبط
کاربران آنلاین

وضعيت آنلاين ها :
ميهمان :
    8 نفر
اعضا :
    0 نفر
مجموع :
    8 نفر
آمار بازديد :
بازدید های امروز :
    73
تعداد کل بازدید ها :
    24899108
گزارشات سایت

فايل هاي رايگان:
    105 فايل
فایل های غیر رایگان :
    4,490 فايل
فایل های ويژه:
    220 فايل
مجموع كاربران ويژه :
    0 كاربر
مجموع کاربران عادي :
    2,244 كاربر
مقاله تجزیه و تحلیل ژئوپلتیک چین بر امنیت ایران
screenshot
دسته بندي : پروژه و مقاله,علوم تربیتی اجتماعی , روانشناسی
حجم فایل : 26.63 كيلوبايت
فرمت فايل هاي فشرده : word
تعداد صفحات : 43 صفحه
تعداد بازدید : 85 مرتبه


قیمت: 2,300 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.
امتیاز : 0

فروشنده ی فایل

maghale33
سایر فایل ها
توضیحات :

عنوان : مقاله تجزیه و تحلیل ژئوپلتیک چین بر امنیت ایران

این فایل با فرمت word و آماده پرینت می باشد

فهرست مطالب
چكيده
مقدمه 1
متن 31-7
نتيجه و پيشنهادات 36-32
منابع و مآخذ 37
 
 
مقدمه: 
دهه 1990 با دو رويداد بزرگ آغاز شد دو رويدادي كه ژئوپلتيك جهاني را بطور كلي دگرگون كرد. از يك سو فروپاشي اتحاد جماهير شوروي در سال (1991  ) و سرنگون شدن پيمان و رشد، نه تنها نقطه پايان جها ژئوپلتيك توازن يافته ميان و قطب تلقي شد بلكه راه را براي انتقال نظام ژئوپلتيك جهاني از مرحله رقابتهاي ( ايدئولوژيك سياسي ) به رمحله رقابتهاي ( اقتصادي ـ سياسي ) هموار ساخت. از سوي ديگر حركت نظامي بي‌سابقه امريكا و هم پيمانانشان در ماجراي بحران كويت شيوه نويني از واكنش‌هاي ژئوپلتيك در برابر كنشهاي استراتژيك منطقه‌اي را نمايان ساخت در حاليكه رويداد نخست مفاهيم تازه اي را در ژئوپلتيك جهاني مطرح ساخت و روابط ساختاري ( افقي ـ عمودي ) جهان قدرتهاي را دگرگون كرده و زمينه را‌ آماده شكل گيري نويني از اين روابط ساخته است. رويداد دوم نيز نظام ( ژئوپلتيك خاورميانه را يكسره دگرگون كرده، موازنه نظامي استراتژيك تازه‌اي را پيش كشيده و مفاهيم نويني از ( امنيت منطقه‌اي ) را در روابط ساختاري قدرتهاي منطقه بدست داده است. چين از جمله كشورهايي است كه در نتيجه تيزهوشي كادر رهبري خود كه تهديدات اقتصادي را براي امنيت ملي خويش مخرب تراز دشمن خارجي تشخيص داد براي رفع ناامني از كارايي نهادها و بخش‌هاي اقتصادي، سياست تنش‌زدايي را در پيش گرفت. همراه با نفي مشروعيت رهبري ؟ جهان توسط ايالات متحده، خود مدعي قرار گرفتن در ميان قطبهاي اصلي نظام بين‌المللي محصوب مي‌شود، جمعيت پرشمار برفورداري از نيرومندترين ارتش جهان كه به سلاحهاي پيشرفته متعارف  و هسته‌اي مجهز است، در اختيار داشتن يكي از پنج كرسي شوراي دائمي امنيت با ؟ و تو ونيز جهش اقتصادي خيره كننده دهه اخير كه جايگاه چين را به عنوان كشوري توسعه يافته حداقل در ابعادي اقتصادي تثبيت كرده. 
از سوي ديگر جمهوري اسلامي ايران نيز به جهت داشتن منابع نفت و گاز، موقعيت استراتژيكي مطلوب ؟ ضد ابتكاري سخت در تلاش است كه مقام خود را در نظام شكل گيرندة جهاني از راه جاي گرفتن در نظام اقتصادي منطقه تعيين كند. 
همسويي سياستهاي چين و ايران ؟ با نظام تك قطبي باعث شد تا چين به بهبود بخشيدن وجهة خود در ايران توجه خاصي نشان دهد و اين ناشي از آن است كه احتمال مي‌دهد ايران طي (20 تا 30 ) سال آينده به عنوان قدرت اسلامي در ابعاد جهاني مطرح خواهد شد. و به همين جهت بهترين قدرتي كه مي‌تواند به آن كشور كمك كند تا در برابر رقيب اصلي، يعني آمريكا و اروپا ايجاد ؟ نمايد قدرت اسلامي خواهد بود. 
ليكن تاكنون منافع ملي دو كشور ايران و چين ايجاد نموده  در تصميم‌گيريها و جهت گيريها و اقدامات سياسي بر عليه يكديگر اجتناب نموده، و با درك صحيح از مسائل بين المللي و مشكلات موجود در روابط مابين را توسعه دهند. 
روش تحقيق: 
براي انجام تحقيق از روشهاي كتابخانه‌اي ـ اسنادي ـ ژورناليستي و انجام مصاحبه استفاده شده و از شيوه تحليل محتوا براي تجزيه و تحليل داده‌ها مرتبط با ژئوپلتيك چين استفاده گرديده است. 
الف - سؤال اصلي : 
1) آيا ژئوپلتيكي چين ايجاب مي‌كند كه در آينده متكي به منابع انرژي خليج فارس و حوزه خزر باشد؟ 
2) آيا چين به مناصبات خود با ايران تا جايي اهميت مي‌دهد كه به روابطش با آمريكا خدشه‌اي وارد نشود؟ 
سؤال فرعي: 
1) آيا موقعيت جغرافيايي و جايگاه چين  از نظر ژئواستراتژيك براي آمريكا و روسيه اهميت دارد؟ 
2) آيا كليات اضافي، اقتصادي و نظامي چين دلالت بر رشد و پيشرفت آن كشور را نشان مي‌دهد؟ 
3) كشورهايي در مساله امنيتي ارورسيا نقش آفريني مي‌كنند؟ 
4) كاربردي چين در استراتژي ژئوپلتيكي ايران با توجه به تأثير پذيري آن كشور از فشارهاي آمريكا چگونه خواهد بود. 
5) آيا تحولات ژئواستراتژيك و ژئواكونوتيك در قرن 21 از سياست بر پايه تفكرات نظامي به اقتصاد محوري تغيير يافته است. 
فرضيات فرعي: 
1) موقعيت جغرافيايي و جايگاه چين از نظر ژئواستراتژيكي نقش تكيه‌گاه را داشته و براي آمريكا روسيه اين كشور بسيار مهم است. 
2) كليات انساني و اقتصادي و نظامي چين دلالت بر جمعيت زياد و انسانها نسبتاً ماهر، ذخاير مالي و رشد اقتصادي بسيار خوب و تكنولوژي روبه‌رشد و ارتش مجهز به سلاحهاي نسبتاً پيشرفته و هسته‌اي دارد. 
3) تحولات ژئواستراتژيك و ژئواكونوميك قرن 21 بر اقتصاد محوري قرار گرفته در صورتيكه در قرن 21 سياست محوري بر پايه تفكرات نظامي بود. 
4) كاربردي چين در استراتژي ژئوپلتيكي ايران تا جائي است كه به روابط چين آمريكا خدشه وارد نسازد. 
5) مساله امنيتي اوراسيا بيشتر مربوط به خاورميانه، شرق آسيا، آسياي مركزي و حد واصل بين اروپاي شرقي و اروپاي غربي مي‌باشد و در آن كشورهاي آمريكا روسيه و چين نقش آفريني مي‌نمايد. 
اهداف تحقيق: 
الف: هدف كلي: تحليل ژئوپلتيكي جمهوري خلق چين به منظور شناخت اهداف، سياستها، امكانات، نيازمنديها، ؟ كشور در سطح جهاني و منطقه‌اي به ويژه در قبال جمهوري اسلامي ايران. 
ب: هدف اقتصادي، شناختي تأثير روابط چين و آمريكا و امنيت ايران به منظور دريافتي براي تدوين استراتژي ژئوپلتيكي ايران. 
 

نظرات کاربران :

نظری توسط کاربران ثبت نشده است.
شما هم می توانید در مورد این فایل نظر دهید.
کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این محصول در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این محصول دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.
کاربر گرامی چنانچه تمایل دارید، نقد یا نظر شما به نام خودتان در سایت ثبت شود، لطفاً لاگین نمایید.